Wie is Annemie Schoofs?

Gestructureerd, creatief en verantwoordelijk, dat is in een paar woorden hoe andere mij omschrijven. Met een enorme drive en ambitie om zowel privé als zakelijk altijd het optimale resultaat te behalen.

 

Mijn naam is Annemie Schoofs (voorheen Smolders), ik ben geboren en getogen in de Brabantse Kempen. Inmiddels ben ik woonachtig in Casteren, een klein dorp waar bijna iedereen elkaar kent. Al van jongs af aan ben ik geen ‘stilzitter’ en vaak creatief bezig. Ik zit altijd vol met ideeën en plannen en ben niet bang voor complexe vraagstukken, daar bijt ik me juist  juist helemaal in vast.

Marketing specialist én grafisch vormgever

Zo’n 10 jaar heb ik met veel plezier in loondienst gewerkt op de marketing-communicatie afdelingen van diverse bedrijven in diverse branches. Deze bedrijven hadden één ding met elkaar gemeen: “Gewoon goed, was niet goed genoeg”. Ze streefden allemaal naar perfectie. Zo bevonden ze zich allemaal in het topsegment van de markt en boden A-merken. Binnen deze organisaties was ik (eind)verantwoordelijk voor zowel de online als de offline marketing. Tevens mocht ik onder andere advertenties, brochures, flyers en prijslijsten grafisch vormgeven, zodat deze gedrukt of digitaal gepubliceerd konden worden.

Annemies-Online-Marketing_Wie-ben-ik_Tekst5

stilstaan staat niet in mijn woordenboek.

ik wil juist graag vooruit.

Ik had een leuke baan…

...maar nadat ik in 2020 voor het eerst moeder ben geworden zijn mijn wensen en eisen omtrent werk gewijzigd. Ik wilde graag minder uren per week werken en meer flexibiliteit. Gezien ik erg ambitieus ben, wilde ik tegelijkertijd ook uitdagend werk en voldoende variatie en vernieuwing blijven houden. Daarom ben ik eerst parttime gaan werken in dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf.

Echter liep mijn werk 24/7 door, nam het aantal werkzaamheden zelfs toe en paste de werkzaamheden dus niet bij het aantal uren dat ik wilde werken. Het gevolg was dat ik continu achter de feiten aanliep. Zodra ik na het weekend mijn mailbox had bijgewerkt en de wachtrij van collega’s aan mijn bureau had weggewerkt, was mijn week alweer bijna om en was ik amper toegekomen aan mijn eigen to-do-lijst.

Ondanks dat ik na een tijdje extra ondersteuning kreeg, kon ik het werk toch niet naar mijn tevredenheid uitvoeren. Gezien ik een beetje een controlfreak ben, vond het lastig om de touwtjes uit handen te geven. Daarnaast wilde graag de kwaliteit en snelheid leveren zoals ik dat altijd had gedaan, maar dat lukte niet meer. Ik raakte het overzicht kwijt, waardoor er veel onrust bij mezelf ontstond.

Alleen maar brandjes blussen, past niet bij mij

Daarnaast wilde ik tegelijkertijd niet stilstaan. Ik wilde juist graag verder, ik was toe aan nieuwe dingen, aan ontwikkeling en verdieping. Door alle drukte lukte dat niet meer of had ik er gewoon de energie niet meer voor. Ik had het gevoel dat ik continu brandjes aan het blussen was, waardoor ik stil kwam te staan. Stilstaan voelt voor mij als achteruitgang. In de wereld gaat altijd alles door en daar wil ik graag in mee. Oke, vooruitgang kan wel eens iets langzamer gaan en je mag best wel eens even stil staan, dat is geen probleem, maar er moet daarna wel weer actie komen. Dat kwam er alleen niet.

Je leeft maar een keer, dus je kunt er maar beter het beste van maken.

Om toch verder te kunnen gaan ben thuis ik actief aan de slag gegaan met het lezen van diverse boeken, het luisteren van podcasts en het houden van gesprekken met diverse coaches. In een korte tijd leerde ik een heleboel. Zo leerde ik onder andere hoe om te gaan met werk dat altijd maar doorgaat, hoe je je mindset weer positief krijgt, wat anderen hebben gedaan om een carrièreswitch te maken en waar ze tegenaan liepen. Ook ging ik aan de slag met ontspullen om rust te creëren, want ja een opgeruimd huis is ook echt een opgeruimd hoofd. Ik verdiepte me in ondernemen in combinatie met het moederschap en ging weer aan de slag met verdere verdieping ontwikkeling in marketing en grafische vormgeving.

Toen heb ik de knoop doorgehakt

Gezien ik graag in beweging ben en al jaren actief ben in marketing en dat nog steeds met veel plezier doe, heb ik besloten online te gaan ondernemen in marketing en grafische vormgeving. Met Annemie’s Online Marketing kan ik werken waar ik wil, wanneer ik wil en met wie ik wil, uitdagend werk doen en daarnaast blijven groeien en ontwikkelen. Tevens zorgt dit voor een goede balans tussen mijn zakelijk en privé leven. Dit geeft mij enorm veel voldoening, vrijheid en rust.

"Leef je mooiste leven"
Michael Pilarczyk

Annemies-Online-Marketing_Wie-ben-ik_Tekst4

Annemie's online marketing 

Graag wil ik als online marketing specialist jou helpen als jij met je onderneming naar een next level wil en daarnaast streeft naar perfectie. Ik help je om de online marketing van jouw bedrijf gestructureerd, eenvoudig en succesvol te maken. Zodat jij meer rust ervaart, overzicht krijgt en meer tijd hebt om je te richten op je corebusiness en daarnaast mogelijk ook nog tijd overhoud voor privé zaken!

Wat wil jij?

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw verhaal. Wil jij ook niet stilstaan, maar juist groeien met je onderneming? Wil jij een marketingstrategie die gestructureerd, eenvoudig en succesvol is?

Neem vrijblijvend contact met mij op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Contactformulier Algemeen

Annemie's Online Marketing | Wie ben ik?

Mensen die mij echt goed kennen weten dat ik...

  • Dingen graag goed wil doen en altijd streef naar perfectie.
  • Graag snel tot de kern kom en eventuele knelpunten goed in kaart kan brengen.
  • Graag vrijheid heb binnen opdrachten en uitvoeringen, maar tegelijkertijd wel open sta voor hulp en ideeën van anderen.
  • Allergisch ben voor ongestructureerde dingen en er dan het liefst meteen mee aan de slag ga.

Wist je dat?

  • Ik in uiteenlopende branches heb gewerkt waaronder de horeca, metaalbranche en het vastgoed?
  • Het lopen van een hele marathon op mijn to-do-lijst staat?
  • Ik een echte Brabander ben en dus naast ABN ook echt Brabants kan spreken en verstaan?
  • Ik in mijn vrije tijd ook graag creatief bezig ben? Zo maak ik graag fotoboeken, pimp ik meubels en ben ik actief op het gebied van de marketinguitingen van een aantal verenigingen in het dorp.