Instagram profielfoto

Instagram profielfoto; Moet ik een persoonlijke foto of een logo gebruiken?

Een goede Instagram profielfoto is van belang voor jouw Instagram account. Het is namelijk de eerste indruk van jouw bedrijf voor potentiële volgers. Een goede profielfoto trekt de aandacht waarna ze in een fractie van een seconde beslissen of ze wel of niet doorklikken naar jouw pagina.

Zorg ervoor dat je het juiste formaat foto upload en dat deze herkenbaar is. Een te kleine foto doet afbreuk aan de kwaliteit en dat is zonde. Het ideale formaat is 110 x 110 pixels. Wil jij een langwerpige foto gebruiken? Het is handig om deze eerst vierkant te maken, zodat precies het juiste onderdeel van de foto zichtbaar wordt op je profielfoto. Wanneer jij je profielfoto op je telefoon wijzigt kan dit ook tijdens het wijzigen van de foto.

wat is het beste?

Op bedrijfsaccounts zie je dat sommige een persoonlijke foto gebruiken en andere juist hun logo. Maar wat is nu het beste?

Ben jij het gezicht van jouw onderneming, of te wel heb jij een éénmanszaak in de persoonlijke dienstverlening, waarbij het bedrijf om jou als persoon draait? Gebruik dan een persoonlijke foto, (potentiële) volgers hebben dan meteen letterlijk een gezicht bij jou. Dit schept eerder een band met jouw bedrijf. Handig is om deze foto ook op andere plaatsen te gebruiken, zodat deze herkenbaar wordt, bijvoorbeeld op je website, in je e-mail handtekening of op je visitekaartje. Zorg er wel voor dat jouw gezicht goed in beeld is, de foto wordt maar klein afgebeeld en je gezicht is het belangrijkste, niet de kleur van je schoenen!

Je kan ervoor kiezen om een stukje van je huisstijl en branding terug te laten komen in je persoonlijke profielfoto. Dit kan door in een ontwerptool, bijvoorbeeld in Adobe Photoshop of Canva, eerst jouw foto rond uit te snijden en daarna een achtergrond in jouw huisstijlkleuren toe te voegen. Zorg ervoor dat de cirkel met jouw foto niet helemaal tot de rand van het ontwerp loopt. Als je vervolgens jouw foto exporteert in het formaat 110 x 110 pixels en deze upload op Instagram zie je dat er een rand in de kleur van jouw huisstijl om jouw profiel foto staat.

Heb jij een bedrijf waarbij je producten verkoopt of heb je werknemers in dienst? Dus draait het bedrijf niet alleen om jou of om jouw expertise? Gebruik dan een logo als profielfoto.

Instagram profielfoto Annemies Online Marketing
Een persoonlijke Instagram profielfoto inclusief huisstijl van Annemie’s Online Marketing

hoe kan ik mijn Instagram profielfoto wijzigen?

Op je telefoon (Android)

 1. Klik op “Profiel bewerken” dit staat net onder je biografie
 2. Klik op “Profielfoto wijzigen”
 3. Klik op “Nieuwe profielfoto”
 4. Kies de juiste foto van jouw telefoon
 5. Zorg dat de juiste uitsnede wordt gemaakt
 6. Klik op het pijltje rechtsboven
 7. Voeg een filter toe of bewerk de foto indien gewenst
 8. Klik nog een keer op het pijltje rechtsboven
 9. Klik op het vinkje rechtsboven
 10. Je profielfoto wordt nu aangepast

Op de computer

 1. Klik rechtsboven op je profielfoto
 2. Ga naar “Instellingen”
 3. Ga naar “Profiel bewerken”
 4. Klik op “Profielfoto wijzigen”
 5. Klik op “Foto uploaden”
 6. Kies de juiste foto van jouw computer
 7. Klik op “Openen”
 8. De wijziging wordt automatisch opgeslagen

Vragen?

Laat een reactie achter of neem contact met mij op via onderstaande button.

Laat een reactie achter